Over Goochem

Ik ben Monique de Boer en woon samen met mijn man en kinderen in Badhoevedorp.

 

Na de PABO, de master Special Educational Needs en de master Pedagogische Wetenschappen (orthopedagogiek) te hebben afgerond bleef het hebben van een eigen praktijk altijd in mijn achterhoofd.
Ik heb de stap genomen en zie hier mijn trots: Goochem!

 

Ik haal veel plezier uit het werken met kinderen en werk sinds 2006 op een school voor speciaal basisonderwijs. Ik ben daar begonnen als leerkracht met een eigen klas en momenteel sta ik nog steeds voor de klas en werk ik als lees- en spellingspecialist. Daarnaast heb ik een aantal jaar bij verschillende remedial teaching praktijken gewerkt.

 

Uit ervaring heb ik geleerd dat je kinderen en hun onderwijsbehoeften goed leert kennen wanneer je 1 op 1 of in kleine groepjes met ze werkt. Door een kind zelfvertrouwen te geven en te ondersteunen waar nodig, zie je een kind groeien in de algehele ontwikkeling en dat geeft zowel het kind als mij veel voldoening.

Mijn werkwijze is dan ook gericht op een positieve en gedifferentieerde aanpak die aansluit bij de persoonlijke ontwikkeling van het kind.

 


Waarom de naam Goochem?

Goochem betekent slim en bijdehand en is afgeleid uit het Jiddisch. Jiddisch? Dat is een oude, Joodse taal. Goochem werd overgenomen door de Amsterdammers, net als mazzel, habbekrats, smoes en kapsones.

.

Bij Goochem gaan we ervanuit dat een kind altijd iets kan leren, ieder kind heeft zijn/haar eigen kwaliteiten en is een “goochemerd” (een slimmerik) op zijn/haar eigen manier.

Het is dus bijzonder goochem om voor Goochem te kiezen als begeleiding voor uw kind!

 


Goochem en maatregelen omtrent het Coronavirus

 

 

Per 1 oktober 2020 geldt:

Kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling én tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden. Dit geldt ook op de kinderopvang en het basisonderwijs.

 

Meer informatie over de maatregelen omtrent het Coronavirus en het onderwijs vindt u hier

 

Klik hier voor de maatregelen die Goochem hanteert omtrent het Coronavirus.