Over Goochem

Ik ben Monique de Boer en woon samen met mijn gezin in Badhoevedorp.

 

Na de PABO, de master Special Educational Needs en de master Pedagogische Wetenschappen (orthopedagogiek) te hebben afgerond bleef het hebben van een eigen praktijk altijd in mijn achterhoofd.
Ik heb de stap genomen en zie hier mijn trots: Goochem!

 

Ik haal veel plezier uit het werken met kinderen en begon in 2006 met het werken op een school voor speciaal basisonderwijs. Ik werkte daar als leerkracht, maar ook als lees- en spellingspecialist. Daarnaast heb ik een aantal jaar bij verschillende remedial teaching praktijken gewerkt.

Na 1,5 jaar intern begeleider te zijn geweest in het regulier onderwijs werk ik momenteel weer in het speciaal onderwijs op een

school voor dove en slechthorende kinderen.

.

Uit ervaring heb ik geleerd dat je kinderen en hun onderwijsbehoeften goed leert kennen wanneer je 1 op 1 of in kleine groepjes met ze werkt. Door een kind zelfvertrouwen te geven en te ondersteunen waar nodig, zie je een kind groeien in de algehele ontwikkeling en dat geeft zowel het kind als mij veel voldoening.

Mijn werkwijze is dan ook gericht op een positieve en gedifferentieerde aanpak die aansluit bij de persoonlijke ontwikkeling van het kind.

 


Waarom de naam Goochem?

Goochem betekent slim en bijdehand en is afgeleid uit het Jiddisch. Jiddisch? Dat is een oude, Joodse taal. Goochem werd overgenomen door de Amsterdammers, net als mazzel, habbekrats, smoes en kapsones.

.

Bij Goochem gaan we ervanuit dat een kind altijd iets kan leren, ieder kind heeft zijn/haar eigen kwaliteiten en is een “goochemerd” (een slimmerik) op zijn/haar eigen manier.

Het is dus bijzonder goochem om voor Goochem te kiezen als begeleiding voor uw kind!