Remedial Teaching/Bijles

 

De Remedial teaching of bijles van Goochem richt zich op kinderen van de basisschool die extra ondersteuning kunnen gebruiken bij bijvoorbeeld lezen, spellen of rekenen. Remedial teaching kan zich ook richten op een ander hulpgebied. Hierbij kunt u denken aan: concentratievermogen,

leren leren, taakaanpak  of het maken en plannen van huiswerk.

Daarnaast kan de remedial teaching ingezet worden om het kind voor te bereiden op de CITO-toetsen.

 

Wat is het verschil tussen remedial teaching en bijles?

Bijles is een herhaling van lesstof die op school al eerder aangeboden is. Bijles is voor kinderen op de basisschool die moeite hebben met een bepaald onderdeel van rekenen, taal of spelling. Ze hebben de stof niet goed genoeg begrepen, omdat het tempo in de les te hoog ligt, omdat ze de uitleg van de leerkracht niet begrijpen of omdat er niet genoeg geoefend is. In de bijles wordt de stof nogmaals rustig doorgenomen, net zolang totdat het kind het begrijpt. 

Remedial teaching gaat echter veel verder dan bijles. Bij remedial teaching wordt er onderzocht wat de kern van het probleem is. Aan de hand daarvan wordt er gezocht naar de juiste begeleidingsmogelijkheid die aansluit bij de leerstijl van het kind. Zo kunnen sociaal – emotionele problemen ook een oorzaak zijn voor leerproblemen. Leerproblemen kunnen gevolgen hebben, in het gedrag of voor het zelfbeeld. Een remedial teacher leert hoe u en het kind kunnen omgaan met leerproblemen.

 

Waar kiest u voor?

Voordat u kiest voor remedial teaching of bijles voor uw kind, is het van belang na te gaan wat voor soort hulp uw kind nodig heeft. Als voor uw kind een duwtje in de rug voldoende is, kan er gekozen worden voor bijles. Wanneer de leerproblemen van uw kind hardnekkiger zijn, is remedial teaching wellicht een passendere uitkomst. Op basis van het intakegesprek kunnen wij in overleg bepalen welke vorm van begeleiding het beste bij uw kind past.

 

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met Goochem. 

 

Aanmelden voor een intakegesprek

 

Heeft uw kind dyslexie, zijn er vermoedens van dyslexie, klik dan hier voor meer informatie over dyslexie.  

Heeft uw kind dyslexiebehandeling gehad maar kan het nog extra hulp gebruiken?
Klik dan hier voor meer informatie over de dyslexiezorg van Goochem na een vergoede of niet- vergoede behandeling.